21. DECEMBER
Es 12,3: »I skal øse vand med glæde af frelsens kilder. «
Det er mørkt det meste af tiden. Ja, det bliver ikke mørkere end i dag, på årets korteste dag. Hvor vi dog længes efter lyset!
Men nu vender det! Fra i dag afgår vi mod lysere tider udenfor. — Og advent lader os høre om et endnu vigtigere vendepunkt: Lyset fra Himlen er på vej for at røre os hver især for liv og evighed! — Profeten Esajas hilser os i fjerde adventsuge med et glad løfte: »I skal øse vand med glæde af frelsens kilder.« Et løfte om, hvad Gud giver os med den tilstundende jul.
Jesus blev som barn, og siden som voksen, Guds kærligheds tale til os. Verdens og vore egne mange ørkenvandringer vil nådens kilder give nyt liv til. Og i »frelsens kilder« er der altid nok, når vi selv løber tør for livsmod og kraft. Guds nådes kilder når vi aldrig bunden i.
Det er i dag årets mørkeste døgn. Og vi kan godt føle det, som det lyder i en adventssang:»Ind under jul, hvor er det trist ... mindre og mindre af dag det lyser, hjertet i kulde og mishåb gyser.« Men denne kulde og tristhed er ikke
det eneste. Profetens ord giver løfte om, at noget andet er i vente! Dette fantastiske, som også lyder i sangen: »netop som jord ej mer kan råde, kommer et frelsens væld afnåde.« Ja, »frelsens væld« fra »frelsens kilder«! — Julen kom til Betlehem i en mørk tid. Og kommer nu om få dage til os! Midt i vort mørke skinner Guds lys frem.
Det er altså ikke blot solhverv i naturen i dag. Det bliver også »solhverv« for dig og mig, som øser med glæde af julens kilder. For Guds Søn venter på os med livets og evighedens glæde!
Derfor beder vi på årets korteste dag: Kom, Herre Jesus, med frelsens væld af nåde til os! Fyld os med troens glæde og forventning!
Alle mine kilder skal være hos dig!
Det var Guds-ordet i tidens fylde,
da han fødtes, som engle hylde,
da Jomfru Marie ham bar hos sig.             (fra DS 441,2)