Hvad kendetegner en dværgpinscher?

Hvad kendetegner en dværgpinscher?

En dværgpinscher bliver af nogle opfattet som en lille skødehund, der kan iklædes diverse mærkeligt tøj, men sådan er en dværgpinscher langt fra. Det er en lille sjov hund, der altid er klar til, at der sker noget. Den elsker at gøre noget for sin ejer, så hvis man ønsker sig en lille lærenem hund, så er det en dværgpinscher, man skal vælge.

Racen er udholdende, så man kan roligt tage en dværgpinscher med på en lang tur i skoven – den vil følge med, og når man er kommet hjem, så er den straks parat til nye udfordringer. Men dværgpinscheren kan også godt slappe af og hygge sig.

En dværgpinscher er vagtsom, og giver straks til kende, hvis der er nogen ved døren. Ved opdragelse kan man dog hurtigt lære den kun at gø en enkelt gang for derefter at tie stille igen. Så hvis du opfatter en dværgpinscher som en lille gøende hund, så er det fordi, du har mødt en dværgpinscher, hvor ejeren ikke har opdraget den.

Som familiehund er den nem, da den kan omgås alt fra børn til ældre mennesker. Dværgpinscheren afpasser sig nemlig efter, hvem den omgås. Den er både frisk på at lege med børnene, men vil også gerne slappe af og hygge i ældre menneskers selskab.

 

En dværgpinscher er en selvstændig hund, hvilket dog ikke skal forstås som om, at den er svær at opdrage. Men det er ikke en hund, der kryber bag sin ejers ben ved møde med andre hunde eller det ukendte. En dværgpinscher står fast, men er bestemt heller ikke den hund, der angriber alle og enhver. Den ved blot, hvem den er.

En dværgpinscher måler mellem 25-30 cm og vejer mellem 4-6 kg. Den findes i to farvevarianter, sort/rød og rød.

Hvor meget motion/aktivering kræver en dværgpinscher?

En dværgpinscher kan tåle at gå/løbe lange ture, men den er også tilfreds med en kort luftetur. Den bliver ikke hyperaktiv, hvis den ikke får så meget motion – den tilpasser sig hvordan dens ejeres vaner er.

Hvordan aktiverer man bedst en dværgpinscher udover gåture?

Man kan aktivere en dværgpinscher på alle måder. Hvis man vil dyrke agility, er det perfekt, men den kan også trænes til at gå spor. Så som før nævnt: Dét dens ejere ønsker at dyrke, ja, det er en dværgpinscher med på, og med fornøjelse.

Er der pelspleje eller lign., man bør være opmærksom på?

Da en dværgpinscher har en kort pels, er der ikke pelspleje, og en dværgpinscher fælder som alle andre hunde.

Normalt har en dværgpinscher ikke mange sygedage, og mange af de sygdomsproblemer der findes i andre racer er meget lidt udbredt.

Man kan sammenfatte indtrykket af en dværgpinscher ved at sige, at en dværgpinscher er en lille, robust og kærlig hund, der tilpasser sig sin ejer, går godt sammen med børn, er ikke aggressiv overfor andre normale hunde, elsker at blive udfordret, men kan også slappe af. Med andre ord en hund der passer ind i de fleste menneskers hverdag, om du så bor i et stort hus med en stor have, eller i en lille lejlighed på 4 sal.